Genel Cerrahi

Genel cerrahi, vücutta sistemik ve yerel sorunların cerrahi yöntemlerle tedavisi yanında, genel prensipler (yara iyileşmesi, yaralanmaya metabolik ve endokrin cevap gibi) konuları içeren ve gelişimleri açısından pek çok cerrahi ve temel tıp dalını etkilemiş bir teknik disiplindir.

Genel Cerrahi Birimi

Genel Cerrahi ünitemiz güler yüzlü, güvenilir, nitelikli ve hatasız hizmet vermektedir. Laparoskopik cerrahi başta olmak üzere, laser uygulamaları gibi modern cerrahi girişimler başarıyla yapılmaktadır.

Genel Cerrahi ünitemizde uygulanan günübirlik cerrahi (day surgery), operasyon sabahı yatan hastanın ameliyatı gerçekleştirildikten sonra 2-6 saat içinde evlerine gönderildikleri cerrahi prosedürdür. Bu sayede hastanede yatış süresi ve operasyon sonrası iyileşme süresi kısalmaktadır. Sonuçta hastanın bakım kalitesi, memnuniyeti, konforu artmakta ve işe dönüş süresi öne çekilmektedir.

Genel Cerrahi Ünitemiz tarafından muayene, tetkik ve tedavisi gerçekleştirilebilecek hastalıklar aşağıdaki şekildedir:

Lazerle Hemoroid Tedavisi: Hemoroid, yani basur, rektal bölgede oluşan şişliklerin lazer ile tedavisi. Lazer ışığının kullanımı, hemoroid dokusunu küçültmeye ve kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur.

Tüm Guatr Ameliyatları: Guatr, tiroid bezi tarafından aşırı hormon salgılanması sonucu oluşan bir durumdur. Guatr ameliyatları, tiroid bezinin büyümesini veya aşırı aktif bölümlerinin çıkarılmasını içerebilir.

Meme Kanserlerinin ve Memenin İyi Huylu Hastalıklarının Teşhisi ve Tüm Operasyonları Kapalı: Meme kanseri ve benign (iyi huylu) meme hastalıklarının tanı ve tedavisi. Kapalı operasyonlar, minimal invaziv teknikler kullanılarak yapılan cerrahi müdahaleleri ifade eder.

Reflü Ameliyatları Kapalı: Reflü, mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Kapalı reflü ameliyatları, laparoskopik cerrahi yöntemlerle gerçekleştirilen operasyonlardır.

Mide Fıtığı Ameliyatları: Mide fıtığı, mideyi saran kas tabakasının zayıflaması sonucu mide içeriğinin yemek borusuna kaçması durumudur. Mide fıtığı ameliyatları, bu durumun düzeltilmesini amaçlar.

Midenin Tüm Cerrahi Hastalıkları: Midemizdeki çeşitli hastalıkların cerrahi tedavisi, örneğin ülserler, tümörler veya mide kanaması gibi durumlar.

İnce Barsak Ameliyatları: İnce barsağın cerrahi müdahalelerini içerir, örneğin tıkanıklıkların giderilmesi veya inflamatuar durumların tedavisi.

Kalın Barsak Kanser Ameliyatları: Kalın barsak kanseri tanısı konmuş hastalarda tümörlerin çıkarılması ve gerekli durumlarda barsağın bir kısmının cerrahi olarak çıkarılması.

Karaciğerin İyi ve Kötü Huylu Tümörleri, Kistleri, Safra Yollarında Meydana Gelen Tıkanmaya Bağlı Sarılıkları, Kapalı Safra Kesesi Ameliyatları (Taş, Polip) Pankreasın Kist ve Tümörleri ile İltihabi Hastalıklarının Tedavisi: Karaciğer, safra kesesi ve pankreas gibi organlarda oluşan tümörlerin ve diğer patolojilerin cerrahi tedavisi.

Dalağın Hastalıkları: Dalağın çeşitli hastalıklarının cerrahi tedavisi, örneğin dalağın büyümesi, yaralanması veya tümörleri.

Kasık ve Göbek Fıtığı Ameliyatları, Ameliyat Sonrası Oluşan Fıtıkların Cerrahisi: Kasık veya göbek bölgesinde oluşan fıtıkların cerrahi olarak onarılması veya yeniden oluşan fıtıkların tedavisi.

Yumuşak Dokularda Gelişen Tüm İltahabi Hastalık ve Abselerin Cerrahi Tedavisi: Yumuşak dokularda, özellikle cilt altında, gelişen iltihabi durumların ve abse oluşumlarının cerrahi tedavisi.

Hemoroid Operasyonları (lazer ile): Hemoroid (basur) problemine yönelik cerrahi müdahalelerin, lazer teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilmesi.

Anal Fissür (Makatta Çatlak) Operasyonları: Makatta oluşan çatlakların cerrahi tedavisi.

Anal Fistül (Makatta Akıntıya Neden Olan Barsakla İlişkili Kanallar) Operasyonları: Makatta oluşan fistülün (akıntıya neden olan barsakla ilişkili kanalların) cerrahi tedavisi.

Anal Abse Operasyonları: Makatta oluşan apselerin cerrahi drenajı ve tedavisi.

Kıl Dönmesi Operasyonları: Kuyruk sokumunda veya perianal bölgede kıl dönmesi problemine yönelik cerrahi müdahaleler.

Acil Cerrahi Girişimler (Apandisit, Mide Delinmesi, Barsak Tıkanması): Acil cerrahi durumlar için gereken acil müdahaleler, örneğin apandisit, mide delinmesi veya barsak tıkanması gibi durumlarda.

Bölüm Doktorlarımız

Prof. Dr. Ayhan Kayaoğlu

This Widget Just Use For Single Doctor Only! Doktor Bilgileri: Kastamonu’da doğdu. İlk, orta ve…

Op. Dr. Murat Uzuner

This Widget Just Use For Single Doctor Only! Doktor Bilgileri: 1969 yılında Ankara’da doğdu. İlk…

Op. Dr. Servet Yetgin

This Widget Just Use For Single Doctor Only! Doktor Bilgileri: 1968 yılında Tarsus’ta doğdu. İlk…

Doç. Dr. Sinan Arıcı

This Widget Just Use For Single Doctor Only! Doktor Bilgileri: Kişisel Bilgiler Doğum yeri ve…

Sağlığınızla ilgili tüm merak ettikleriniz için lütfen bizimle iletişime geçin!

    Size nasıl yardımcı olabiliriz?