Akıllı Lens Tedavisi

Akıllı Lens (Mercek)  nedir?

Akıllı mercek  görme sorunu yaşayan hastalarda büyük konfor sağlar ve uzun süreli  görme problemini ortadan kaldırır. Akıllı lens ya da mercekler katarakt nedeniyle görme sorunu yaşayan hastalara ve  ileri derecede hipermetrop olan veya yüksek miyopi nedeniyle lazer olamayan, yakın gözlüklerinden erken yaşta kurtulmak isteyen kişilere uygulanabilir. Bu lensler üç mesafede yani yakın, orta ve uzak mesafede gözlüksüz net görüş sağlamaktadırlar.

Herkes akıllı lens (mercek) taktırabilir mi?

Herkese yapılan bir ameliyat değildir. Akıllı lens ameliyatı; 40 yaş sonrası yakın gözlüğü takmak istemeyenlere uygulanır.

Akıllı Lens Kimlere Önerilir?

Akıllı mercek tedavisinde hedef; doğuştan var olan ve artık işlevini kaybetmiş mercek yerine yapay bir mercek uygulayarak hastanın görme duygusunu arttırmaktır. Akıllı mercek takılan hastalar ameliyattan sonra gözlüksüz kitap okuyabilir, telefona bakabilir ve televizyon izleyebilir. Böylelikle hastanın yaşam kalitesi artmış olur.

Akıllı Lens (mercek) kimlere uygulanabilir ?

40 yaş ve üstü, uzak yakın ya da kısa mesafede görme sorunu yaşayan hastalara;

Kornea kalınlığı uygun olmadığı için lazerle düzeltilemeyecek kadar çok yüksek olan hastalara;

Ayrıca daha önce lazer operasyonu geçirmiş ve göz içi lenslerindeki deformasyon nedeniyle görmesi azalan,  uzağı veya yakını görememe sorunu yaşayan hastalarda da akıllı lens uygulaması yapılabilir.

Akıllı Lens Kalıcı mıdır?

Akıllı lens olarak bilinen Trifokal Lensler, bir kere yapılacak olan ameliyatla gözün içine yerleştirilir ve kişi yaşamı boyunca bu lensi kullanır.

Akıllı Lens Nasıl Uygulanır?

Akıllı lens uygulamasında öncellikle gözler yıkanarak dezenfekte edilir ve ameliyata hazırlanır. Ameliyat yaklaşık 20-25 dakika sürer.  Lokal anestezi ile yapılan işlem sırasında hasta ağrı ya da acı hissetmez. Akıllı lens uygulamasında gözün içinde yapısı bozulmuş doğal lens çıkarılır ve yerine akıllı lens(mercek) yerleştirilir.  Ameliyat sonrası göz bandajlanarak hasta taburcu edilir. Bir gece göz bantlı kalır ve ertesi gün yapılan kontrolde gözden bandaj çıkarılır. Hasta aynı gün içerisinde görmeye başlayarak günlük yaşantısına daha konforlu bir şekilde sürdürebilir.

    Size nasıl yardımcı olabiliriz?